FORTINET

SOLUȚII DE SECURITATE ÎMPOTRIVA ATACURILOR CIBERNETICE
ADVANCED PERSISTENT THREATS

Pe măsură ce atacurile cibernetice devin tot mai complexe și producând pagube din ce în ce mai mari, companiile de toate dimensiunile au nevoie de protecții mai bune împotriva acestora. Amenințările persistente au crescut ca număr în ultimii ani, axându-se pe inovarea tacticilor de pătrundere în rețea, folosindu-se din ce în ce mai mult de vulnerabilitățile de tip „zero-day” din software-ul aplicațiilor.

În ultimii 2 ani, laboratorul FortiGuard, prin serviciile de tip UTM (Unified Threat Management) și Sandbox a detectat între 70-90% de amenințări noi, fapt pentru care recomandăm clienților păstrarea la zi a serviciilor UTM si Sandbox în scopul de a primi în permanență actualizările de semnături.
Contra amenințărilor persistente, o mai bună securitate se realizează în mai multe straturi de protecție avansată (Advanced Threat Protection), la nivel de intrare în rețea, dar și protecție la nivel de aplicații:
> Firewall-ul FortiGate de tip Next Generation Firewall care controlează accesul în rețea, protejează conexiunile și traficul din rețea, având capabilități anti-malware, anti-botnet și funcționalități avansate de fortinetIntrusion Detection și Prevention Systems, Data Leak Prevention;
> Securizarea Email-ului la nivel de Gateway prin Forti-Mail, realizează protecție anti-Spam prin scanarea mesajelor de tip email, inclusiv a fișierelor atașate (fie documente, imagini, pdf); permite carantine la nivel de utilizator și de sistem email, politici aplicate la nivel de adresa email; control SMTP; protecție antivirus.
> Securizarea aplicațiilor web împotriva amenințărilor de tip SQL Injection, Cross Site Scripting, Session Hijacking, “zero-day” realizată prin FortiWeb, permite protecția aplicațiilor contra atacurilor Denial-of-Service (DoS), antimalware-ului, conformarea cu protocoalele XML si JSON, IP Reputation si IP Geolocation.
> La nivelul stațiilor, soluția inclusă de EndPoint Protection din FortiClient asigură protecție antivirus și conexiuni criptate VPN, aplicarea politicilor de securitate.
>  Managementul configurațiilor în cazul organizațiilor cu multe locații se realizează centralizat prin FortiManager.
> FortiAnalyzer colectează log-urile din soluțiile Fortinet, le interpretează și oferă intrinsec o soluție de raportare avansată către responsabilii de securitatea rețelei, privind date despre trafic, evenimente, viruși, atacuri, filtrare de conținut și filtrare email.

FORTISIEM (SECURITY INFORMATION & EVENT MANAGEMENT)

Este o soluție de monitorizare unificată a echipamentelor (switch-uri, routere, firewall-uri, servere, device-uri IoT etc.) și a evenimentelor din rețea. FortiSIEM captează date de la toate echipamentele rețelei, chiar și cele third-party ale altor producători, corelează datele, emite alerte, rapoarte, analize. FortiSIEM monitorizează performanța sistemelor via SNMP, WMI, PowerShell, mașini virtuale VMware si Hyper-V, gradul de utilizare al storage-ului, baze de date, infrastructura VoIP etc.

Include rapoarte predefinite pentru auditare și managementul nevoilor de securitate, asigurând conformitatea cu standarde internaționale PCI-DSS, HIPAA, SOX, NERC, FISMA, ISO, GLBA, GPG13, SANS Critical Controls. Analizează în timp real evenimentele din rețea, adrese IP, modificări ale identității utilizatorii, locarea fizică și geografică și pune în context toate aceste date, pentru evaluarea posibilelor amenințări de securitate.

ACCES SECURIZAT WIRELESS PRIN FORTINET INFRASTRUCTURE WI-FI CONTROLLERS – HIGH DENSITY

Generația nouă de echipamente Fortinet Wi-fi reprezintă cea mai bună alegere pentru clienții care au nevoie de un control strict si securizat al accesului la rețeaua companiei pentru un număr mare de angajați sau vizitatori. Controllerele pentru infrastructura Wi-Fi gestionează autentificarea în rețea, criptarea și optimizarea traficului între access point-uri și echipamentele client, asigurând o disponibilitate mare a unei rețele de tip high density.

Componenta WLAN utilizează o arhitectură bazată pe un singur canal, virtual cellVirtual Cell, arhitectură care neavând interferențe tip co-channeling, minimizează procesul complex și consumator de timp al planificării canalelor de comunicare pentru spații largi care poate dura și câteva luni.

Generația de AP-uri de infrastructura asigură conectarea securizată a mai multor echipamente mobile (de ordinul zecilor de mii), gestionează prioritizarea accesului și utilizarea aplicațiilor în mod protejat la nivel enterprise față de amenințările curente și aflate în evoluție.

Controllerul poate fi legat la un FortiGate pentru o integrare a politicilor de securitate aplicate fiecărei celule virtuale.

 

 

Fortinet Security Fabric Demo 5.6

 

 

Downloads:

Product Matrix – Martie 2022

Fortinet_Product_Matrix

FortiWeb

 

Cere detalii stoc >>