Windows Server 2022

 

 

Windows Server 2022 este cea mai nouă versiune a sistemului de operare dezvoltat de Microsoft.

Include inovații pentru trei direcții majore: securitate complexă multistratificată, integrare și gestionare hibridă cu Microsoft Azure și platformă flexibilă de aplicații. 

Hardware root-of-trust

Cipurile de procesor Trusted Platform Module 2.0 (TPM 2.0) oferă un spațiu securizat, bazat pe hardware, pentru chei și date criptografice sensibile, cum ar fi măsurătorile integrității sistemelor. TPM 2.0 poate verifica dacă serverul a fost pornit cu cod legitim și poate decide rularea ulterioară a codului. TPM este cunoscut ca un hardware de tip root-of-trust și este utilizat pentru funcționalități precum BitLocker Drive Encryption.

Protecție pentru firmware

Firmware-ul se află de obicei foarte sus pe lista de privilegii și este de obicei invizibil pentru soluțiile tradiționale de antivirus, lucru care a dus la o creștere a numărului de atacuri bazate pe firmware. Procesoarele de server de tip secured-core permit măsurarea și verificarea proceselor de boot cu Dynamic Root of Trust for Measurement (DRTM) și blocarea accesului driver-ului la memorie cu Direct Memory Access (DMA).

Securitate bazată pe virtualizare

Serverele de tip root-of-trust oferă suport pentru securitate bazată pe virtualizare (VBS) și integritate de cod bazată pe hipervizor (HVCI). VBS utilizează funcționalități de virtualizare hardware pentru a crea și izola de sistemul de operare o zonă sigură de memorie, oferind protecție împotriva unor întregi clase de vulnerabilități utilizate în atacurile pentru minarea de cryptomonede. VBS permite, de asemenea, utilizarea Credential Guard, instrument prin care credențialele și informațiile confidențiale ale utilizatorilor sunt stocate într-un container virtual pe care sistemul de operare nu îl poate accesa direct.
.

Conectivitate securizată

Transport: HTTPS și TLS 1.3 sunt activate implicit în Windows Server 2022. Conexiunile securizate sunt în centrul sistemelor interconectate de astăzi. Transport Layer Security (TLS) 1.3 este cea mai recentă versiune a celui mai implementat protocol de securitate de pe internet, care criptează datele pentru a oferi un canal de comunicație sigur între două puncte. HTTPS și TLS 1.3 sunt acum versiuni de protocol activate în mod implicit pe Windows Server 2022, protejând datele clienților care se conectează la server. Elimină algoritmii criptografici învechiți, îmbunătățește securitatea față de versiunile mai vechi și urmărește să cripteze cât mai mult din protocoalele de tip handshake.

Funcționalițăți Azure Hybrid

Funcționalitățile de tip hybrid built-in din Windows Server 2022 permit creșterea eficacității și agilității precum și extinderea centrelor de date către Microsoft Azure.

Platformă de aplicații

Compatibil cu procesoarele Intel Ice Lake, Windows Server 2022 oferă suport pentru aplicații critice de business precum și pentru aplicații utilizate la scară largă cum ar fi SQL Server, care necesită până la 48 TB de memorie și 2.048 de nuclee logice care rulează pe 64 de socluri fizice. Intel Secured Guard Extension (SGX) din Intel Ice Lake permite izolarea aplicațiilor unele de altele în zone separate de memorie.

Imbunătățiri la nivel de Hyper-V virtual switch

Switch-urilor virtuale din Hyper-V le-au fost aduse îmbunătățiri prin Receive Segment Coalescing (RSC). Acest lucru permite rețelei Hyper-V să unească pachetele și să le proceseze ca un unic segment mai mare. Ciclurile procesorului sunt reduse iar segmentele vor rămâne unite până vor fi procesate de aplicația destinatară. Acest lucru înseamnă o performanță îmbunătățită atât în ceea ce privește traficul de la un host extern, primit de un NIC virtual, cât și de la un NIC virtual către alt NIC virtual de pe același host.

Pentru consiliere și vânzări, vă rugăm să completați formularul de mai jos:

  Nume

  Adresa de e-mail

  Telefon

  Subiect

  Mesajul dvs.

  Sunt de acord ca datele mele sa fie prelucrate de Phoenix-IT pentru:

  Vă asigurăm că datele de contact transmise de dumneavoastră sunt stocate exclusiv pentru a vă oferi răspunsurile și informațiile solicitate şi nu vor fi comunicate terţilor.