QCare PDMS

QCareQCare
Patient Data Management System

  
Managementul datelor clinice ale pacienților pe toata durata interventiilor în sălile de operații și îngrijirii în sălile de terapie intensivă.
QCare asigură baza pentru documentarea fluxului de informații și activități de asistență medicală și anestezie de la cele mai simple la cele mai complicate cazuri chirurgicale.  Oferă raportarea complexă asupra calității actului medical în anestezie și terapie intensivă cât și posibilitatea de audit (scoruri) ce pot fi configurate în funcție de necesitățile departamentale. 
  qcare.
Aplicația QCare are urmatoarele module:
> QCare Anestezie  (Raport al activității în intervențiile din sălile de operații)
> QCare ATI
> QCare Solutie mobilă
 
Functionalitatile QCare:
> Acoperă întregul proces perioperativ, de la Evaluarea pre-operatorie la Raportul de recuperare post-anestezie. Este total configurabil și suportă toate fluxurile specifice fiecărui department de terapie intensivă.
> Asigură o interfață orientată către medicii anestezisti.
> Acoperă documentarea de la cele mai simple la cele mai complexe cazuriqcare.
> Asigură eficiență și consistență documentației clinice pe toată durata îngrijirii.
> Asigură centralizarea tuturor datelor pacienților.
> Crește siguranța pacienților prin scăderea erorilor de medicație prin utilizarea unei proceduri avansate pentru prescrierea și administrarea medicației.
> Documentare în timp real.
> Modul îngrijire răni.
> Interfața Fully touch-screen, ceea ce crește ușurința utilizării și documentării.
> Inter-operabilitate totală, inclusiv preluarea automată a semnelor vitale de la monitoarele de semne vitale.

Soluția se integrează cu echipamentele medicale și cu aplicații de tip Hospital Information System (HIS), cu soluții/module de laborator și microbiologie, sisteme PACS (Picture Archiving and Communication System), software de programarea sălilor de operații, medicație etc.

HL

 Soluția este dezvoltată de compania HIM Germania, fiind implementată în prima versiune în 1984 la spitalul „Saint-Luc University Hospital Bruxelles” ca Software Medical ATI. După 11 ani de experiență, dezvoltări și customizări în 1995 aplicația QCare a devenit un sistem matur de Patient Data Management System cu modulele pentru UPU, ATI, SO Anestezie și ATI Pediatrie.

 

Aplicația QCare este prezentă în spitale din mai multe țări: Germania, Franta, Olanda, Belgia, Austria, Romania, Italia și este în curs de implementare de către producatorul german în spitale din Australia, Turcia, Anglia și Africa de Sud.