SOLUTIE DE BI

BI

Pornind de la un principiu în management: „Ceea ce nu măsori nu poți gestiona la nivel de management”, a avea o soluție de raportare complexă de tip Business Intelligence în companie este o necesitate, indiferent de domeniul de activitate, mai ales în era Big Data. Ce diferă de la companie la companie, sau instituție publică este numărul de sisteme operaționale diferite din care o soluție de tip Business Intelligence preia datele, le concatenează, le agregă, le compară și le expune persoanelor de management în vederea luării celor mai bune decizii.

În procesul de analiză de management, soluția de BI pune la dispoziție o formă foarte ușoară de folosit de către persoane non-tehnice, în care se pot vedea datele prin diverse tipuri de rapoarte, dashboard-uri și analize create pe indicatorii specifici ai activității beneficiarului (KPIs):
• date istorice atât din arhivele de date ale sistemelor operaționale, cât și din datele curente realizate, pentru analize pe mulți ani, identificare trend-uri, comportament consumatori/client/beneficiari etc.
•  compară nivelele planificat vs. realizat, în vederea luării deciziilor de ajustare a activității.
• un suport în realizarea unor estimări viitoare ale activității companiei (ex. forecast de vânzari, cashflow, nivel de stocuri necesar în viitor) bazate pe evoluțiile anterioare ale indicatorilor KPI.

Nivelul de prezentare al soluției include funcționalități de filtrare, sortare, grupare, reprezentare grafică după mai multe șabloane, adăugare foarte facilă de câmpuri noi într-un raport predefinit, toate la îndemâna utilizatorului. Pentru analize ad-hoc se pot crea rapoarte personalizate cu informațiile dorite de utilizator, chiar de către acesta, disponibilitatea setărilor preferate fiind păstrată și la reîmprospătarea raportului cu date noi.

Soluția poate fi realizată la cererea beneficiarului atât pe platforme tehnologice Microsoft, cât și Oracle. Integrarea cu Active Directory permite o rafinare a drepturilor de vizualizare, bazată pe roluri. În soluție se pot aplica restricții suplimentare de manipulare și vizualizare a datelor, la nivel granular de utilizator și raport, pentru o securitate mai bună a informației. În cadrul unui proiect de Business Intelligence, consultanții noștri pot fi solicitați inclusiv în proiectarea structurii Master de date ca structură comună de clasificare a tuturor datelor care sunt preluate din sisteme diferite.

Opțiunea Power BI permite actualizarea datelor în timp real pentru analizarea lor, chiar și fiind în deplasare, dashboard-urile fiind optimizate pentru device-uri mobile, astfel încât deciziile importante afacerii să nu fie amânate.